Algemene Leden Vergadering 28 juni 2024

De Algemene Leden Vergadering komt eraan op 28 juni 2024. Deze wordt gehouden in het WTC van 20:00-21:30 in de algemene ruimte. Deze is bereikbaar vanuit de WTC Plaza met de roltrap (bovenaan rechts en dan richting de galerij).

Hieronder de agenda:

  1. Opening (20:00) en mededelingen
  2. Vaststellen agenda
  3. Notulen ledenvergadering 15 december 2023
  4. Jaarverslag 2023, advies kascommissie; décharge bestuur
  5. Beleids- & activiteitenplan
  6. Benoeming kascommissie 2024
  7. Benoeming nieuw bestuurslid (vacature secretaris)
  8. Rondvraag
  9. Sluiting (21:30)

Verplichting inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

Antwoord van Bouwinvest op veelgestelde vraag van huurders, mailing 21 December 2023

Ben ik verplicht een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij het huren van een woning bij Bouwinvest?

Ja, dat bent u! Zodra u een woning van Bouwinvest gaat huren, regel dan gelijk een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. En zo bent u niet alleen bij brand of lekkage in uw eigen huis verzekerd (want dan wordt alles keurig hersteld en/of vergoed) maar ook als u per ongeluk schade bij een ander veroorzaakt. Dus, bent u nog niet verzekerd?

Ga hier dan gauw mee aan de slag!

LED & bewegingssensoren in hallen

Antwoord Bouwinvest op huurdersvraag, mailing 21 December 2023

Bij Bouwinvest nemen we elk duurzaam idee van de huurders in overweging. Dus ook of het slim is om de permanente verlichting in algemene ruimtes te vervangen voor verlichting op basis van bewegingssensoren.

Maar wat blijkt: omdat onze LED-verlichting zó weinig energie verbruikt, leveren die sensoren nauwelijks voordeel op. Bovendien is het niet erg duurzaam om de huidige LED-verlichting (die nog jaren mee kan), nu al te vervangen. Kortom, goed idee, maar we doen er nog niets mee, omdat het weinig oplevert op gebied van duurzaamheid en uw portemonnee.

 

Algemene Leden Vergadering 15 december

De Algemene Leden Vergadering komt eraan op 15 december 2023. Deze wordt gehouden in het NH Hotel vergadercentrum in zaal Eindhoven-1 van 19:00-20:30

Hieronder de agenda:

  1. Opening om 19:00 door de voorzitter
  2. Agenda
  3. Notulen vorige vergadering
  4. 2022 keukenproblematiek
  5. Rechtszaak oneerlijk huurprijsbeding
  6. Servicekosten 2022/2023
  7. F-toren calamiteit
  8. Rondvraag
  9. Sluiting 20:30

Aansluitend is van 20:30-22:00 een borrel voor alle Prinsenhof bewoners (zowel leden en niet-leden). Deze wordt gehouden op het binnenterras van het NH-hotel.

De vragen van leden inzake de servicekosten e.d.

Op zondag 12 november 2023 heeft de huurdersvereniging een 13 pagina’s tellende brief naar Schep Vastgoedmanagers (SV) gestuurd met vragen van de leden van de huurdersvereniging inzake de servicekostenafrekening en -prognose, evenals een aantal andere vragen.

De brief kan in pdf-formaat op aanvraag van leden met hen gedeeld worden. Ga naar “Stel een vraag” op de home-page van deze website.

De neergelegde vragen zullen ter sprake komen in het najaarsoverleg van de huurdersvereniging met SV oop 21 november 2023. Het is de bedoeling de leden van de huurdersvereniging een resultaten-update te geven in de Algemene Ledenvergadering van 15 december in het WTC.

Na afloop zal er een bewonersborrel zijn waar niet-leden ook welkom zijn. Het een en ander wordt begin december in meer detail bekend gemaakt in de mededelingenkastjes op de begane grond bij de liften.

Update over Waterschade in de F-toren

27 oktober 2023: Een bestuurslid van de huurdersvereniging heeft een bezoek gebracht aan een appartement in de F-toren dat getroffen is door waterschade. Tijdens dit bezoek is er een update verkregen van de bewoners over de huidige situatie en de afhandeling van de schade.

3 november 2023: Het bestuur van de huurdersvereniging heeft een ontmoeting gehad met twee bewoners van de F-toren. Deze bijeenkomst was gericht op de bespreking van de gebeurtenissen tijdens en na de calamiteit met warm water op 2 september 2023. Er zijn mogelijke vervolgstappen besproken.

Wij zullen u zo spoedig mogelijk voorzien van nadere informatie over de voortgang en geplande acties.

Verhuurder & onwettig artikel in het huurcontract

De huurdersvereniging buigt zich over de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam van 3 augustus 2023. In deze uitspraak bepaalde zij dat een huurverhogingsbeding(*) van verhuurder Bouwinvest geheel buiten toepassing moet worden gelaten omdat het oneerlijk is in de zin van de Europese Richtlijn oneerlijke bedingen.

Als gevolg hiervan zijn de historische huurverhogingen – ongeacht het percentage toegepast – onrechtmatig geworden. En als het artikel niet aangepast wordt dan lijken toekomstige huurverhogingen eveneens onwettig te worden. Het e.e.a. heeft onze grote aandacht.

(*) de 5% (of 2.5%) extra huurverhoging zoals genoemd in het huurcontract.

De halloween huisnummers zijn bekend !

31 oktober is dan zo ver, halloween !

De volgende huisnummers doen mee. Deze lijst wordt bijgewerkt tot de 31e.

Prinses MarijkestraatCarolina van Nassaustraat
1919
2785
3997
65169
107203
213
229
277
279
287
309
369
131 (new)
157 (new)
197 (new)
203 (new)
233 (new)
249 (new)
281 (new)

Bijgewerkt op 31 oktober

Klopt er een nummer niet, laat ons dit graag weten via –>  Stel een vraag

Halloween komt eraan (31 oktober) !

Bekijk de lijst met deelnemende huizen HIER

Het is die griezelige tijd van het jaar waarin geesten en kobolden onze gangen doorkruisen op zoek naar lekkernijen! Laten we een veilige en plezierige trick-or-treat-ervaring creëren voor de kinderen in ons gebouw.

Als u van plan bent om kleine monstertjes te verwelkomen voor trick-or-treating, informeer ons dan alstublieft door het onderstaande formulier in te vullen! We stellen een lijst samen van huisnummers waar onze kleine griezeltjes kunnen stoppen voor snoepjes om iedereen een leuke en veilige Halloween te geven.

We zullen de huisnummers publiceren voor/op maandag 30 oktober in de mededelingenkastjes naast de liften zodat iedereen die meedoet weet waar ze kunnen aanbellen.

Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat alle traktaties voorverpakt zijn. Laten we onze festiviteiten angstaanjagend en onze interacties verrukkelijk houden!

Gelieve de wensen van buren die ervoor kiezen niet deel te nemen, te respecteren. Als een woning niet op de gepubliceerde lijst staat, ga dan alstublieft naar de volgende deelnemende woning.

Bedankt voor uw hulp om Halloween een spooktaculair evenement te maken voor al onze bewoners!

 

Waterlekkage en evacuatie F-toren

Vanmorgen vroeg is een appartement toren aan de Carolina van Nassaustraat ontruimd vanwege een enorme waterlekkage.

De lekkage zou rond vier uur zijn ontstaan op de elfde verdieping van het pand. Het gaat vermoedelijk om een gesprongen waterleiding.

Brandweereenheden van kazernes Archipel en Leidschendam-Voorburg zijn in eerste instantie gealarmeerd om even na vier uur.

Omdat het om een groot lek gaat, waardoor water over meerdere verdiepingen stroomt, is rond vijf uur besloten tot ontruiming. In verband met de onderlinge afstemming van de hulpdiensten is vervolgens Grip-1 afgekondigd.

Alle woningen in de F-toren van het pand zijn ontruimd. De bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen NH-hotel.

Update 08.15 uur: De waterleiding van het gehele blok is afgesloten. Van de woontoren waar de lekkage was, is vanwege het gevaar op kortsluiting ook de elektriciteit afgesloten. Rond half zeven is de lekkage gedicht.

Het repareren van het lek, maar ook het controleren en watervrij maken van de elektrische installaties zal naar verwachting lang gaan duren.

Update 21:00: De propertymanager van Schep (verhuurder) is aankomende week aanwezig in de ruimte van de Laundy op CvN 165. Zij is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.