Afval/grofvuil laten ophalen

In de groene containers in ons pand kunnen afgesloten vuilniszakken worden weggegooid. Heeft u iets groters om af te voeren, volg onderstaande link en de gemeente Den Haag komt dit vervolgens ophalen.

De gemeente haalt grofvuil en groot tuinafval gratis op. Grofvuil is huishoudelijk afval dat niet in een container, minicontainer (kliko) of vuilniszak past. Of afval dat hiervoor te zwaar is. Er zijn 5 soorten:

  1. metalen zoals een wasrek of fiets.
  2. groot tuinafval dat niet in de gft-container past. Bijvoorbeeld snoeihout en takken. Dit wordt alleen apart ingezameld tijdens de takkenroute. De rest van het jaar kunt u tuinafval aanmelden als ‘overig grofvuil’ (zie hieronder bij punt 5).
  3. witgoed (koelkasten, wasmachines, diepvriezers, afwasmachines en droogmachines) en bruingoed (beeld- en geluidsapparatuur zoals een tv of cd-speler).haald zodat ze gerecycled kunnen worden. Dat kan alleen als de buitenkant niet kapot is. Kies voor matrassen die nog heel zijn de optie ‘matras’. Een kapot matras kunt u aanmelden als ‘overig grofvuil’ (zie hieronder bij punt 5).
  4. overig grofvuil zoals een bankstel, stoelen, kasten, houten planken, kapotte matrassen, plastic speelgoed of tuinstoelen. En ander afval dat niet bij de soorten hierboven hoort.