Waterlekkage en evacuatie F-toren

Vanmorgen vroeg is een appartement toren aan de Carolina van Nassaustraat ontruimd vanwege een enorme waterlekkage.

De lekkage zou rond vier uur zijn ontstaan op de elfde verdieping van het pand. Het gaat vermoedelijk om een gesprongen waterleiding.

Brandweereenheden van kazernes Archipel en Leidschendam-Voorburg zijn in eerste instantie gealarmeerd om even na vier uur.

Omdat het om een groot lek gaat, waardoor water over meerdere verdiepingen stroomt, is rond vijf uur besloten tot ontruiming. In verband met de onderlinge afstemming van de hulpdiensten is vervolgens Grip-1 afgekondigd.

Alle woningen in de F-toren van het pand zijn ontruimd. De bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen NH-hotel.

Update 08.15 uur: De waterleiding van het gehele blok is afgesloten. Van de woontoren waar de lekkage was, is vanwege het gevaar op kortsluiting ook de elektriciteit afgesloten. Rond half zeven is de lekkage gedicht.

Het repareren van het lek, maar ook het controleren en watervrij maken van de elektrische installaties zal naar verwachting lang gaan duren.

Update 21:00: De propertymanager van Schep (verhuurder) is aankomende week aanwezig in de ruimte van de Laundy op CvN 165. Zij is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.